Anderlecht breidt scoutingcel uit met sportief manager van AA Gent

© GR/BRUZZ

Peter Verbeke ruilt zijn job als sportmanager bij AA Gent in voor een plekje in de sportieve cel van RSC Anderlecht. Dat bevestigden beide clubs zaterdag. Verbeke, die ook een verleden bij Club Brugge heeft, zal op Neerpede een belangrijke rol gaan opnemen in de rekrutering en scouting van spelers.

Nadat hij eerder jeugdcoach was geweest bij KMSK Deinze, trad Verbeke in 2013 in dienst bij Club Brugge als scoutingcoördinator van de jeugdacademie. Sinds 2015 bekleedde hij die functie voor de hoofdmacht. De geboren Gentenaar werkte onder meer mee aan de transfers van Hans Vanaken, Wesley Moraes en Anthony Limbombe.

In oktober 2018 trok de 36-jarige Verbeke de poorten van het Jan Breydelstadion achter zich dicht om naar AA Gent te verkassen. Bij de Buffalo's nam hij de rekrutering van de A-kern, de beloften en de jeugd op zich en was hij onder meer verantwoordelijk voor de transfers van Laurent Depoitre, Michael Ngadeu en Sven Kums. Daarnaast had hij de sportieve leiding over het Buffalo Talent Center.

Verbeke tekende in de Ghelamco Arena een contract voor vijf seizoenen, maar doet die overeenkomst niet uit. Donderdag diende hij zijn ontslag in, om eerstdaags bij RSC Anderlecht aangekondigd te worden. Op het oefencomplex van Neerpeede wordt hij verantwoordelijk voor de scouting en rekrutering. Het is niet de bedoeling dat Verbeke de plaats van sportief manager Michaël Verschueren inneemt.

AA Gent laat in een persbericht weten dat ondanks Verbekes vertrek, de ingeslagen weg wordt voortgezet. "Het pad naar een verdere professionalisering zowel bij de jeugdwerking als bij de rekrutering van de A-kern wordt aangehouden", klinkt het zaterdagavond. "De samenwerking met de UGent voor medische begeleiding van zowel de jeugd als de A-kern onder leiding van professor Jan Bourgois, getuigt daarvan."

Björn De Neve neemt bij de Buffalo's de coördinatie van de jeugd over, Tim Matthys en diens scoutingteam zal de volledige verantwoordelijkheid op vlak van rekrutering op zich nemen. "De clubleiding is meer dan ooit vastberaden om te blijven investeren in de huidige, professionele manier van werken."

.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?