Aleksandar Mitrovic
© PhotoNews | Aleksandar Mitrovic speelde tussen de zomer van 2013 en medio 2015 al eens voor Anderlecht.

Anderlecht heeft spits beet: Mitrovic keert terug

© Belga - BRUZZ
31/01/2018
Updated: 31/01/2018 16.00u

Anderlecht heeft zijn spits: de landskampioen heeft een akkoord bereikt met de Engelse eersteklasser Newcastle United omtrent de uitleenbeurt van Aleksandar Mitrovic, zo meldt DH op basis van bronnen dichtbij de Servische aanvaller.

Mitrovic
© Photonews | Aleksandar Mitrovic speelde tussen de zomer van 2013 en medio 2015 al eens voor Anderlecht.

Eerder meldde Sky Sports al dat een akkoord in de maak is. La Dernière Heure vernam bij bronnen dichtbij Mitrovic dat de Servische spits een akkoord met Anderlecht heeft. De club zou weldra het nieuws bekend maken.

Voor de 23-jarige international is het een tijdelijke terugkeer naar het Astridpark, waar hij eerder al tussen de zomer van 2013 en medio 2015 aan de slag was.

De toenmalige topschutter uit de Belgische competitie (20 goals) scoorde in totaal 44 keer in 90 wedstrijden voor paars-wit, waarmee hij in 2014 kampioen werd. Newcastle zou toen liefst 18,5 miljoen euro op tafel gelegd hebben, de Serviër ondertekende er een contract voor vijf seizoenen en ligt er dus nog tot medio 2020 vast.

Spitsenprobleem

Bij Anderlecht moet Mitrovic het spitsenprobleem oplossen. Door de uitgaande transfers van Hamdi Harbaoui, Robert Beric en Sofiane Hanni, de geblesseerde Henry Onyekuru en de twijfels omtrent de falende Lukasz Teodorczyk heeft coach Hein Vanhaezebrouck bijna geen mogelijkheden meer voorin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni