Anderlecht huurt Lisandro Magallan van Ajax en ontbindt contracten Sanneh en Adzic

© Belga
31/08/2021

Anderlecht versterkt zijn verdediging met Lisandro Magallan. De 27-jarige Argentijn komt op huurbasis over van Ajax, zo bevestigt paars-wit dinsdag.

Magallan verhuisde begin 2019 voor negen miljoen euro naar Ajax nadat hij met Boca Juniors Argentijns kampioen was geworden en de finale van de Copa Libertadores had bereikt.

Bij de start van het seizoen 2019-2020 werd Magallan uitgeleend aan het Spaanse Alaves. Vorig seizoen kwam de verdediger uit voor het Italiaanse FC Crotone in de Serie A. Hij speelde er 28 matchen (een goal, twee assists). Magallan speelde dit seizoen alle voorbereidingswedstrijden van Ajax - waaronder 90 minuten in de galawedstrijd tegen Anderlecht - maar zat in de eerste drie competitieduels 90 minuten op de bank.

"Door het uitvallen van Hannes Delcroix verliezen we tijdelijk een jonge, maar ook ervaren speler centraal achterin", verklaart RSCA's sportief directeur Peter Verbeke. "Ons vertrouwen in de andere jonge spelers zoals Taylor Harwood-Bellis en Zeno Debast is erg groot, maar in een lang seizoen zijn ervaring en concurrentie ook belangrijke elementen. De komst van Lisandro is in dat opzicht een goede zaak."

Exit Sanneh en Adzic

Op de laatste dag van de transferperiode is er nog nieuws bij paars-wit. Aristote Nkaka trekt op huurbasis naar Waasland-Beveren tot het einde van het seizoen. De defensieve middenvelder kwam geen enkele keer in actie voor Anderlecht.

Aanvaller Mohamed Dauda wordt voor één seizoen verhuurd aan de Spaanse tweedeklasser FC Cartagena. De 23-jarige Ghanees kwam vorig seizoen zeventien keer in actie, maar was nooit eerste keuze bij RSCA.

Mustapha Bundu wordt uitgeleend aan het Deense Aarhus, zijn ex-club. De flankaanvaller uit Sierra Leone werd met grote verwachtingen binnengehaald, maar kon zich nooit doorzetten in het Lotto Park.

Anderlecht heeft dinsdag ook twee contracten ontbonden: die van aanvallende middenvelder Luka Adzic en centrale verdediger Bubacarr Sanneh. Vooral in dat laatste geval is dat opmerkelijk, want paars-wit telde in 2018 nog acht miljoen euro neer voor de Gambiaanse verdediger.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni