Alexis Saelemaekers (links) in de play offs met RSC Anderlecht tegen KRC Genk
© PhotoNews | Archiefbeeld

RSC Anderlecht heeft zaterdagnamiddag in Tubeke met 5-3 gewonnen in een oefenduel tegen Nederlands kampioen PSV. Knowledge Musona (5e), Pieter Gerkens (46e), Kristal Abazaj (48e), Landry Dimata (65e) en Ivan Santini (81e) scoorden voor Paars-Wit.

n de wedstrijd, die achter gesloten deuren werd gespeeld, begon Anderlecht meteen te drukken. In de 5e minuut al wist Musona, die overkwam van Oostende, te profiteren van een misverstand in de Eindhovense verdediging.

De reactie van de tegenstander liet niet lang op zich wachten. Zo zette Luuk de Jong vijf minuten later de bordjes weer gelijk. PSV kwam nadien op voorsprong via een vrije trap van Gaston Pereiro (22e).

De tweede helft begon met een dolle eerste vijf minuten. De Brusselaars kwamen op voorsprong dankzij twee snelle doelpunten van Gerkens (46e) en Abazaj (48e). Een minuut later maakte Steven Bergwijn alweer gelijk. Dimata (65e) lokte nadien een penalty uit en zette die succesvol om. Ivan Santini legde in de 81e minuut de eindscore vast.

Ook AS Eupen, dat op stage is in het Duitse Bitburg, speelde zaterdagnamiddag een oefenduel. Ze klopten daarin vierdeklasser Alemannia Aken. Megan Laurent scoorde in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.