Samir Nasri (links) en Peter Zulj (midden) van RSC Anderlecht, tijdens de teleurstellende wedstrijd tegen Waasland Beveren in het eigen Lotto Park stadion op 29 september 2019

| (archiefbeeld)

Anderlecht klopt rode lantaarn Waasland-Beveren en behoudt uitzicht op Play-off I

29/02/2020

Anderlecht heeft zaterdag met 0-3 gewonnen bij Waasland-Beveren op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League. Michel Vlap (8., 66.) scoorde tweemaal, Francis Amuzu (90.+4) eenmaal. Dankzij de overwinning komt paars-wit nog steeds in aanmerking voor Play-off I.

Dirk Geeraerd, interim-coach bij Waasland-Beveren, zag zijn team na acht minuten op achterstand komen. Doku zette voor op Vlap. De Nederlander trapte de 0-1 beheerst binnen. Nadien domineerden de bezoekers, maar het ontbrak hen aan scherpte voor doel.

Ook na de pauze konden de Waaslanders geen vuist maken. Halverwege de tweede helft speelde Vlap Sambi Lokonga aan op de rand van de zestienmeter. De Nederlandse middenvelder dook het strafschopgebied in en kreeg het leer terug, om vervolgens Jackers te kloppen. De ingevallen Amuzu zette in de blessuretijd de kers op de taart door zijn zelf uitgelokte strafschop om te zetten.

Waasland-Beveren leed zijn zesde nederlaag op rij en behoudt de rode lantaarn met nog twee speeldagen voor de boeg. Het telt net als Cercle Brugge 20 punten. Anderlecht blijft in de running voor Play-off I.

Paars-wit is achtste met 40 punten. Nummer zes KV Mechelen heeft er drie meer na de 0-3 zege van vrijdag bij STVV. Uittredend kampioen Racing Genk, zevende met 41 punten, speelt zondag (14u30) gastheer voor koploper Club Brugge.