Anderlecht laat steek vallen tegen Charleroi

27/04/2017

RSC Anderlecht is op het eigen veld tegen een verrassende 0-1 nederlaag aangelopen tegen Charleroi. De Zebra's hadden al 10 jaar niet meer gewonnen in het Astridpark, maar na een goal van ex-Anderlechtenaar Harbaoui morsten de Brusselaars te veel met de kansen om de situatie nog recht te zetten. De spanning in play-off 1 keert zo enigszins terug, Anderlecht staat zondag voor een cruciale verplaatsing naar AA Gent.

Anderlecht mocht na de vlotte zege tegen Club Brugge van zondag nochtans de wedstrijd met vertrouwen aanvangen. Maar de Brusselaars speelden een slappe eerste helft waarbij ze het moeilijk hadden om de organisatie van de bezoekers te ontwrichten. Een uitgekookt Charleroi kon aan de overkant wél scoren. Uitgerekend Harbaoui kon de bal voorbij een kansloze Boeckx koppen.

In de tweede helft ontwikkelde Anderlecht wel de nodige druk en was het bij de bezoekers vaak alle hens aan dek om de gelijkmaker niet te slikken. De leider kreeg kansen bij de vleet, maar het vizier van Teodorzcyk stond bij enkele wenkende kansen niet goed afgesteld en ook een duidelijke strafschopovertreding op de Pool werd niet gefloten door scheidsrechter Boucaut.

De titel is zo nog niet binnen voor Anderlecht, dat wel pas zijn eerste nederlaag in play-off 1 slikt. Zondag staat de zware uitverplaatsing naar AA Gent op het programma. Wint AA Gent, dan komt het op amper 2 punten van de leider.