Woensdagavond stonden in het Constant Vanden Stockstadion Anderlecht en Liverpool in de Champions League tegenover elkaar. Voor RSC Anderlecht verliep het niet zo goed. Anderlecht verloor met 0-1 van de Engelse ploeg. De politie hield voor en na de wedstrijd een oogje in het zeil.

Woensdag speelde het Engelse Liverpool voor het eerst sinds het Heizeldrama twintig jaar geleden opnieuw in Brussel. Ze konden er meteen punten pakken. Cissé scoorde in de twintigste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De score eindigde 0-1 voor Liverpool. Voor Anderlecht is het de tiende nederlaag op rij in de Champions League.

In de stand in groep G staan Liverpool en Chelsea samen aan de leiding met zeven punten. Betis staat derde met drie punten. Anderlecht sluit het klassement af met nul punten.

Supporters
Meer dan driehonderd politieagenten werden woensdag opgetrommeld om de wedstrijd en de supportersstroom in goede banen te leiden. Rond het Constant Vanden Stockstadion werden 74 Engelse supporters administratief aangehouden omdat ze geen ticket op zak hadden en over de hekken geklommen waren om toch in het stadion te geraken.

De politie benadrukt dat er voor de wedstrijd geen andere incidenten waren en dat er een goede verstandhouding was tussen beide supportersgroepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni