Anderlecht moet landskampioentitel aan Standard laten

© FM Brussel
25/05/2009
Sporting Anderlecht is er niet in geslaagd om de titel van landskampioen binnen te halen. Het verloor gisteren in de tweede en beslissende testwedstrijd tegen Standard met 1-0. De Luikenaars worden voor de tweede keer op rij landskampioen.

Na een spannend einde van de competitie in eerste klasse waren er twee testwedstrijden nodig om uit te maken of de titel van landskampioen naar Standard of naar Anderlecht ging. De eerste testwedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion eindigde op een 1-1 gelijkspel.

In de tweede wedstrijd zondag trapte Axel Witsel van Standard vijf minuten voor de rust een strafschop binnen en bracht de stand op 1-0. De tweede helft bleef zonder doelpunten en dus werd Standard landskampioen.

Het is het tweede jaar op rij dat Standard de titel pakt en dat werd zondagavond door tienduizenden supporters uitgebreid gevierd in de straten van Luik. In heel zijn geschiedenis is het de tiende landskampioentitel voor de Luikse ploeg. "Het is schitterend om voor de tweede keer op rij de titel te pakken," zegt Standard-speler Steven Defour. "Ik ben zeer tevreden, iedereen heeft zijn best gedaan en is tot het uiterste gegaan. Zeker het laatste kwartier was de sfeer fantastisch."

Door de overwinning mag Standard rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League. Sporting Anderlecht moet daarvoor voorrondes spelen.

:: Een uitgebreid verslag over de wedstrijd en reacties, vanavond in Brussel Vandaag op tvbrussel en in Luneddy Sport op FM Brussel