| De Duitse fans protesteerden met een groot spandoek met het opschrift 'Is your greed now finally satisfied?' en gooiden valse biljetten van 500 euro op het veld.

Anderlecht moet tickets van Bayern-supporters deels terugbetalen

TDN
© BRUZZ
12/02/2018

RSC Anderlecht moet een deel van de ticketprijs die de supporters van Bayern München neerlegden voor de Champions League-wedstrijd in het Astridpark terugbetalen. Dat besliste de Europese voetbalbond UEFA, die de Champions League organiseert. Paars-wit moet 27.000 euro ophoesten.

Om het duel van 22 november 2017 in het stadion te kunnen volgen, moesten Bayern-supporters 100 euro betalen. Omdat de Duitse fans dat nogal prijzig vonden, ontrolden ze een spandoek met als opschrift "Is your greed finally satisfied?". Om hun protest kracht bij te zetten gooiden ze ook valse eurobiljetten op het veld.

Voor die protestacties kreeg Bayern München een boete van 20.000 euro van de UEFA. 'Der Rekordmeister' liet het daar echter niet bij en diende klacht in tegen Anderlecht. Bayern kreeg gelijk, waardoor de Brusselaars per bezoekend ticket 30 euro moet terugbetalen. Aangezien er zo'n 900 Bayern-supporters in Anderlecht aanwezig waren, gaat het om een bedrag van om en bij de 27.000 euro.

De Brusselaars verloren het Champions League-duel met 1-2.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni