Anderlecht ondanks diefstal naar Champions League

Gisterenavond heeft Anderlecht zich geplaatst voor de Champions League. Tijdens de wedstrijd werd de kleedkamer van de Brusselse ploeg leeggeroofd.

In de derde voorronde van de Champion's League schakelde de voetbalploeg het Tjechische Slavia Praag uit met 0-2. Anderlecht won twee weken geleden ook de heenwedstrijd met 2-1. Serhat Akin en Mbo Mpenza zorgden voor de Brusselse doelpunten.

Volgens Anderlecht-manager Herman Van Holsbeek is de ploeg helemaal klaar voor de Champion's League. Hij vindt dat Anderlecht voor het eerst sinds lang in Europees verband op verplaatsing een prestatie heeft geleverd die gezien mag worden en die perspectieven opent.

Deze namiddag om 16 uur vindt in Monaco de loting plaats voor de eerste ronde van de Champion's League. Van Holsbeek hoopt dat Anderlecht het in die eerste rond mag opnemen tegen Barcelona of Chelsey.

Tijdens de wedstrijd van gisterenavond is de kleedkamer van Anderlecht leeggeroofd. Dieven gingeren er vandoor met portefeuilles, juwelen en gsm's. Sommige spelers zijn ook hun identiteitskaart kwijt. Anderlecht stelde de roof al vast bij de rust, maar bracht de spelers niet onmiddellijk op de hoogte om hun concentratie niet te verstoren. De lokale politie onderzoekt de zaak.

Ook Club Brugge heeft zich geplaatst voor de Champion's League. Club won na strafschoppen van het Noorse Valerengen met 4-3. Eerder had het de heenwedstrijd verloren met 0-1.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?