© Photonews

Anderlecht schenkt coach Kompany eerste zege tegen Cercle

© Belga
13/09/2020

Anderlecht heeft een eerste overwinning behaald met Vincent Kompany op de trainersbank. Paars-wit versloeg zondagnamiddag op speeldag vijf in de Jupiler Pro League Cercle Brugge met 2-0.

Kompany, die in zijn eerste twee duels 2 op 6 haalde, miste Cobbaut (enkelbreuk) en Vlap (corona) en zette Vranjes en Bakkali voor het eerst dit seizoen in de basis. Bij Cercle ontbrak de Franse aanvoerder Taravel, die niet in de selectie zat en de Vereniging lijkt te verlaten.

De Brusselaars kwamen na 35 minuten op voorsprong langs Lukas Nmecha. De Duitse huurling van Manchester City zette een strafschop om na een trekfout van Cercleverdediger Bates, in zijn debuutmatch, op Percy Tau. Didillon (ex-Anderlecht) zat in de goede hoek maar kon niet bij het leer.

6.000 toeschouwers

In het Lotto Park, waar voor het eerst opnieuw een beperkt aantal toeschouwers (ruim 6.000) welkom was, konden de fans eindelijk nog eens juichen. Aan de overzijde kreeg Anthony Musaba meteen een uitgelezen mogelijkheid om gelijk te maken maar de jonge Nederlander trapte wild over.

20200913_Murillo_Anderlecht_Photonews
© Photonews | Murillo speelde een erg goede wedstrijd en wist de 2-0 te scoren voor Anderlecht.

Halfweg de tweede periode verdubbelde Amir Murillo de voorsprong van Anderlecht. Na een snelle vrije trap van Trebel tikte de Panamese rechtsachter de 2-0 tegen de netten. Het bleek meteen de eindstand.

In het klassement komt Anderlecht naast Club Brugge en Beerschot (dat wel nog tegen Genk speelt) met 9 op 15. Alleen Charleroi (12 op 12) en Standard (10 op 15) doen voorlopig beter. Cercle staat met 6 punten in de middenmoot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni