© Photonews

Anderlecht speelt gelijk tegen Nantes, Union wint

© Belga
25/07/2020

Anderlecht heeft zaterdag in Neerpede een doelpuntenloze oefenpot afgewerkt tegen Nantes. Union won na een late treffer met 1-2 van KV Oostende.

Bij Nantes begonnen met Limbombe (ex-Genk, ex-Club Brugge en ex-Standard), Emond (ex-Standard), Moses Simon (ex-Gent) en Coulibaly (ex-Gent) veel bekende gezichten aan de eerste helft. Aan de overzijde mochten Dimata en Trebel nog eens aantreden.

In de eerste helft waren er kansen aan beide kanten, maar het was toch Anderlecht dat voor de meeste dreiging kon zorgen. In de tweede helft kwam Nantes meer opzetten. Anderlecht ontsnapte in het slot nog aan een tegendoelpunt, maar de poging van Simon strandde op de paal.

Hjulsager (25.) maakte het openingsdoelpunt voor KV Oostende tegen Union. Union-middenvelder Fixelles (41.) zorgde voor de gelijkmaker. Nielsen (86.) zorgde in het slot nog voor een Brusselse overwinning aan de kust.