Een eresaluut voor het net overleden clubicoon Robbie Rensenbrink, vooarfaand aan de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen Moeskroen op 2 februari 2020, in aanwezigheid van de vrouw en familie van de speler
© PhotoNews | Een eresaluut voor het net overleden clubicoon Robbie Rensenbrink, vooarfaand aan de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen Moeskroen op 2 februari 2020, in aanwezigheid van zijn vrouw Corrie en familie van de speler. Anderlecht speelde met de naam Rensenbrink op de rug.

Anderlecht veilt Rensenbrink-shirts voor het goede doel

© Belga
04/02/2020

De shirts waarmee Anderlecht zondagavond speelde tegen Moeskroen (1-0) op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League als eerbetoon aan de overleden Robbie Rensenbrink worden geveild voor het goede doel, zo maakte de club dinsdag bekend.

RENSENBRINK VAN INTERNET 300DPI CMYK
Robbie Rensenbrink toen hij nog speler was.

De opbrengsten gaan naar het Brusselse FEFA-project. "Robbie was Anderlecht! Robbie hield van Brussel", schrijft Corrie Rensenbrink, zijn weduwe, in een mededeling van de club. "Hij was iemand waar de fans gelukkig van werden. Hij was voor veel jongeren destijds de reden waarom ze zelf begonnen zijn met voetballen. Daarom is het net symbolisch dat we de opbrengst van deze shirtverkoop willen schenken aan het FEFA-project van RSC Anderlecht en de stad. We hopen dat steeds meer jongeren die het soms sociaal moeilijker hebben op deze manier de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen."

De veiling eindigt donderdagavond. Het hoogste bod is vooralsnog gedaan op het shirt met rugnummer 4 van aanvoerder Vincent Kompany, met 1.077 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Samenleving, rob rensenbrink, RSCA, RSCA Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni