| Colassin wordt 6 maanden verhuurd aan Zulte Waregem.

Anderlecht verhuurt Colassin aan Zulte Waregem

TRO
© Belga
21/01/2021

RSC Anderlecht leent Antoine Colassin (19) tot het einde van het seizoen uit aan Zulte Waregem, zonder aankoopoptie. Dat hebben beide teams donderdag bekendgemaakt.

Een jaar geleden maakte het jeugdproduct van paars-wit tegen Club Brugge (1-2 nederlaag) zijn debuut bij de hoofdmacht, dat hij opluisterde met een doelpunt. Afgelopen zomer verlengde Colassin zijn contract bij Anderlecht tot en met 2025. Aan de Gaverbeek moet de spits nu meer speelminuten vergaren, want dit seizoen liet RSCA-coach Vincent Kompany hem maar zeven wedstrijden opdraven.

"Net zoals bij Hannes Delcroix vorig jaar het geval was, is het belangrijk dat ook Antoine zoveel mogelijk minuten maakt op het hoogste niveau," stelt sportdirecteur Peter Verbeke. "Deze ervaring zal hem helpen volgend jaar de concurrentie aan te gaan voor een basisplaats en belangrijk te zijn voor Anderlecht."

De verhuur van Colassin, maar ook de rest van de drukke transferperiode komt aan bod in de nieuwste aflevering van Radio Radzinski, de Anderlecht-podcast van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel, Sport, RSCA, RSCA Anderlecht, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni