Anderlecht verlengt contract Antoine Colassin tot 2025

© PhotoNews

Anderlecht heeft het contract van de 19-jarige Antoine Colassin verlengd tot en met 2025. Dat heeft paars-wit zonet aangekondigd.

"Ik had niet veel tijd nodig om in te gaan op de contractverlenging", stelt het jeugdproduct van Anderlecht, tevens Belgisch jeugdinternational. "RSCA is niet alleen de club van mijn hart maar de club reikt mij alle middelen aan - zowel op als naast het veld - om mijn carrière verder uit te bouwen. Ik wil langs deze weg mijn ouders en mijn zus danken voor alle steun de voorbije jaren. Ook zij hebben een groot aandeel in wat ik tot vandaag bereikt heb."

Colassin brak het voorbije seizoen door bij de hoofdmacht van RSCA. In het door het coronavirus verstoorde seizoen speelde hij vier wedstrijden. Daarin was hij goed voor drie goals. In februari werd Colassin aan de ligamenten van zijn enkel geopereerd.

"Antoine Colassin is niet alleen talentvol maar hij is ook leergierig", vervolgt sportief directeur Peter Verbeke. "De manier waarop hij evolueerde van een infiltrerende middenvelder naar centrumspits is sprekend voor zijn uitstekende instelling. Antoine heeft zeker nog een grote progressiemarge en het is aan onze staf om hem dagelijks beter te maken. Deze contractverlenging is daarenboven opnieuw een bevestiging van onze uitstekende jeugdopleiding."

Eerder deze zomer verlengde Anderlecht ook de contracten van Marco Kana (tot 2023), Killian Sardella (tot 2025) en Francis Amuzu (tot 2024).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?