Anderlecht wint heenmatch tegen Slavia Praag: 2-1

© FM Brussel
11/08/2005
In de derde en laatste voorronde van de Champions League voetbal heeft Sporting Anderlecht zijn heenwedstrijd tegen het Tsjechische Slavia Praag met 2-1 gewonnen.

Sporting Anderlecht stond woensdagavond op eigen veld in het Constant Vanden Stockstadion tegenover het Tsjechische Slavia Praag. Al na zeven minuten kon Bart Goor voor Anderlecht scoren. In de 21ste minuut bracht Jarolim de score echter opnieuw in evenwicht. Mbo Mpenza zette kort voor de rust de eindcijfers op het bord.

2-1 is geen ideale uitgangspositie voor de terugmatch die over veertien dagen in Praag wordt gespeeld. Dat beseft ook trainer Franky Vercauteren. "De kansen zullen zijn zoals ze nu voor de match waren. Ik heb altijd gezegd: fifty-fifty. Ik denk dat dat nu nog zo is, al hebben we nu een kleine voorsprong maar we weten in welke mate die voorsprong heel snel ongedaan gemaakt kan worden."