Anderlecht wint van Neftchi Bakoe met 5-0

© FM Brussel
27/07/2005
In de tweede voorronde van de Champions League voetbal heeft Sporting Anderlecht de heenwedstrijd tegen Neftchi Bakoe met 5-0 gewonnen. Anderlecht staat daarmee zo goed als zeker in de volgende ronde.

Dinsdagavond stonden de spelers van Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion tegenover de spelers van Neftchi Bakoe, een eerder onbekende ploeg uit Azerbeidjan.

Trainer Franky Vercauteren waarschuwde voor de match nog dat Neftchi Bakoe niet onderschat mocht worden en dat Anderlecht maar best op zijn hoede kon zijn. De Anderlecht-spelers hebben het advies van hun coach goed in de oren geknoopt en wonnen zonder veel moeite van de ploeg uit Azerbeidjan met 5-0.

Yves Vanderhaeghe over de wedstrijd: "Ik denk dat deze prestatie gezien mocht worden. We hebben 45 minuten volle gas gegeven, we stonden 4-0 voor. De tweede helft was iets minder maar dat kan je ons echt niet kwalijk nemen."

Door deze winst stoot Anderlecht door naar de derde en laatste voorronde in de Champions League. De terugmatch in Azerbeidjan wordt volgende woensdag gespeeld. Vrijdag wordt er geloot voor de derde en laatste voorronde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni