Anderlecht wint vlot van Beerschot en klimt naar vierde plaats

© belga-nl
27/12/2020

Anderlecht heeft zondag eenvoudig met 2-0 gewonnen tegen Beerschot op de 19e speeldag in de Jupiler Pro League. Lukas Nmecha (32. pen) en Paul Mukairu (71.) scoorden.

Paars-wit nam het heft in handen in het Astridpark. Lawrence nam Beerschot-doelman Vanhamel onder vuur. Op het halfuur kregen de Brusselaars een strafschop na handspel van Pietermaat. Na lang wachten op bevestiging van de VAR trapte Nmecha de bal binnen: 1-0. Beerschot, dat recent werd geteisterd door het coronavirus, mocht zich gelukkig prijzen dat Anderlecht nadien morste met zijn kansen. Op slag van rust knalde Nmecha vanuit een scherpe hoek op Vanhamel.

Na de pauze voorkwam Vanhamel enkele keren de 2-0, die uiteindelijk toch in de 71e minuut viel. Paul Mukairu duwde na een knappe rush de bal onder de Beerschot-doelman binnen. Het team van Hernan Losada kwam nauwelijks in het spel voor, Tau trapte de bal nog op de paal. Nadien kabbelde het spel voort richting het laatste fluitsignaal.

Anderlecht nam zo revanche voor de 2-1 nederlaag van een maand geleden tegen de Kielse Ratten. In de stand klimt paars-wit met 32 punten naar de vierde plaats. Beerschot, dat nog twee inhaalmatchen tegoed heeft, is zevende met 28 punten.