Anderlecht ziet aanvoerder Hanni naar Moskou vertrekken

© Belga - BRUZZ
31/01/2018
Updated: 31/01/2018 17.35u

Aanvoerder Sofiane Hanni verlaat RSC Anderlecht om in Rusland bij topclub Spartak Moskou aan de slag te gaan, zo maakte Spartak woensdag bekend.

De 27-jarige Algerijn ondertekende in de Russische hoofdstad een contract voor 3,5 seizoenen. Donderdag sluit Hanni aan in Marbella, waar Spartak momenteel op stage is.

Met de transfer zou een bedrag van zeven à acht miljoen euro gemoeid zijn, tien procent van de meerwaarde bij de doorverkoop gaat naar ex-club KV Mechelen.

De laatste dag van de wintermercato zorgt voor verschuivingen bij de Brusselse club. Zo kondigde Aleksandar Mitrovic aan terug te keren naar Anderlecht, op uitleenbasis van de Engelse eersteklasser Newcastle.

De komst van de Servische spits zou de komende uren officieel worden gemaakt, maar bronnen nabij de spits meldden reeds dat er een akkoord is.

Getest in Rome

Paars-wit plukte Hanni destijds Achter de Kazerne weg voor anderhalf miljoen euro en maakt dus heel wat winst. De middenvelder legde dinsdag al zijn medische tests af in Rome.

De Russische transfermarkt is nog open tot 24 februari, maar met het Engelse Burnley op de loer besloten de Russen vaart te zetten achter de overgang.

Anderlecht kan met de geïncasseerde miljoenen dan weer de transfermarkt op. Wegens het machtsvacuüm waarin de club momenteel zit tot aan de overname door Marc Coucke op 1 maart, mag er niet meer uitgegeven worden dan er geld binnenkomt. Met de Japanse international Ryota Morioka werd er dinsdag reeds een vervanger aangetrokken.

Strubbelingen

Sofiane Hanni werd in de zomer van 2016 door Anderlecht overgenomen nadat hij bij KV Mechelen Profvoetballer van het Jaar geworden was en de Ebbenhouten Schoen won, bekroningen voor een seizoen waarin hij met veertien stuks assistkoning was geworden. In zijn eerste seizoen in de Belgische hoofdstad had Hanni met dertien doelpunten en negentien assists een belangrijk aandeel in de 34e landstitel van paars-wit.

Dit seizoen zat Hanni aan tien doelpunten en zes assists in 31 wedstrijden. Een meer dan aardig gemiddelde, maar een gebrek aan appreciatie binnen de club en strubbelingen met een deel van de fans dreven hem toch naar de uitgang. Afgelopen weekend nam Hanni in stijl afscheid met een hattrick op het veld van aartsrivaal Standard

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni