Anthony Cabeke ruilt Union voor RWDM

Anthony Cabeke ruilt de ene Brusselse club voor de andere: vanaf volgend seizoen speelt de verdediger niet meer voor Union, maar voor RWDM, de club waar hij ook in zijn jeugdjaren speelde. De transfer had heel wat voeten in de aarde en leidde tot een kleine twist tussen beide clubs.

Cabeke speelde sinds 2010 bij Union en was er lange tijd kapitein. Dit seizoen viel hij echter uit de gratie van nieuwe coach Marc Grosjean, en kwam hij nauwelijks nog in actie.

Er is nog een tweede reden voor zijn vertrek: volgend seizoen speelt Union in eerste klasse B, en dat betekent dat de club bij de 24 profclubs van het Belgisch voetbal behoort. Cabeke kan dat niet combineren met zijn job als leerkracht, en wou op lager niveau gaan spelen. RWDM, de club waar hij afgelopen seizoen geregeld als supporter in de tribune zat, trok aan zijn mouw. Maar Union had intussen wel de optie in zijn contract gelicht, waardoor Cabeke niet zomaar kon vertrekken.

Dat leidde even tot een ruzie tussen beide clubs in de pers, maar na een vergadering is de transfer nu toch rond: Union laat Cabeke gratis naar RWDM vertrekken. “We hebben positief op zijn vraag geantwoord, omdat we hem dankbaar zijn voor zijn geweldige carrière, zijn inzet en zijn positivisme bij Union”, schrijft Union op zijn website.

'Op een halfuur was het in orde'
"De transfer heeft even aangesleept, maar eigenlijk was er geen probleem", zegt Thierry Dailly, manager van RWDM. "Gisteren hebben we met Union samen gezeten en een halfuur later was alles in orde. Ik wil het bestuur van Union bedanken, want het is belangrijk dat beide clubs bevriend blijven."

Dailly is blij met de komst van Cabeke: "Deze transfer past helemaal in onze filosofie: goede spelers die de club goed kennen terug naar huis laten komen. Hij heeft een uitstekende mentaliteit en zijn komst is enorm belangrijk voor onze fans."

Daarmee is de kern van RWDM bijna rond: "Een heel verschil met vorig jaar, toen we in juli nog op zoek waren naar spelers. Ik spreek nog met een tweetal spelers, waaronder een spits." Onder meer met Ignazio Cocchiere, die ook bij Union speelt en mag vertrekken, voert RWDM nog gesprekken.

Cabeke speelde bij Union samen met zijn tweelingbroer Geoffrey. Die blijft wel bij Union.

Donderdag lees je in BRUZZ een uitgebreid interview met de beide broers, over het voorbije seizoen én de toekomst van Union, hun liefde voor RWDM en hun ervaringen met John Bico, de sterke man bij White Star.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?