Bangoura plaatst FC Brussels in moeilijke positie

© FM Brussel
01/08/2005
Voetbalclub FC Brussels moet 21.500 euro betalen aan de Guinese speler Alain Roger Bangoura. Dat heeft de internationale voetbalbond FIFA beslist. En Bangoura en zijn advocaat hebben nog meer voor FC Brussels in petto.

FC Brussels haalde begin vorig jaar de Guinese speler Alain Roger Bangoura binnen, maar zette de speler al snel op een zijspoor. Dat was niet naar de zin van Bangoura die een advocaat inhuurde om zijn zaak te bepleiten.

Bangoura en zijn advocaat halen nu hun eerste slag binnen met de beslissing van de internationale voetbalbond FIFA die Brussels verplicht tot het betalen van een som van 21.500 euro. Maar dat is voor de advocaat van Bangoura niet voldoende. Hij vraagt de FIFA nu om het aantal punten van FC Brussels zo snel mogelijk te verminderen met drie, zes of negen eenheden. Als de FIFA op deze vraag ingaat, betekent dat een serieuze handicap voor de ploeg.

Dramatischer is echter de vraag van de advocaat aan de Belgische voetbalbond om de licentie van FC Brussels voor dit seizoen in te trekken. Als de voetbalbond hierop ingaat, mag de ploeg dit jaar niet spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni