Basic-Fit Brussels gaat ten onder tegen Bergen

© BRUZZ
06/11/2017

Basic-Fit Brussels kon zaterdagavond niet winnen tegen Belfius Mons-Hainaut. In Bergen werd het 81-68. De Brusselse basketploeg staat nu voorlaatste in de competitie.

De Brusselaars kenden nochtans een sterk wedstrijdbegin. Na het eerste kwartier stonden ze met 19-23 voor. Nadien ging het licht helemaal uit, want in het tweede kwart kon Brussels amper nog 9 punten scoren. Bergen profiteerde hier gretig van en ging de rust in met een ruime voorsprong: 42-32.

Tegen de Henegouwse ploeg, die een ijzersterke thuisreputatie heeft, is het niet makkelijk om terug te komen. Na een gelijkopgaande derde kwartier stond Basic-Fit nog steeds twaalf punten in het krijt. De tussenstand bedroeg toen 59-47. De Brusselaars moesten in het laatste kwart daarom alles op alles zetten, maar tevergeefs. Bergen won met 81-68 en komt zo op een derde plaats in de ranking.

Europees
De Brusselse ploeg vertrekt maandag naar Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, om er dinsdagavond Keravnos partij te geven. Deze Europese wedstrijd kadert in de FIBA Europe Cup, de op één na hoogste clubcompetitie voor basketters in Europa.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni