© Twitter Rudi Janssens

Bayern wint in het Astridpark na geknoei van Teodorczyk

Godfried Roelant
© BRUZZ
22/11/2017

Anderlecht is er ook in het Astridpark niet in geslaagd iets te rapen tegen Bayern München. Paars-wit speelde nochtans een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen de Duitse Rekordmeister, maar Teodorczyk miste – alweer – onbegrijpelijk de ene kans na de andere. En zo wonnen de Duitsers, zoals het cliché voorspelt, na negentig minuten nog maar eens een wedstrijd.

9 december 2014. Die datum zegt u waarschijnlijk niets, maar het is de dag waarop Anderlecht voor de laatste keer tot scoren kwam in een Champions Leagueduel. Aleksandar Mitrovic maakte toen de gelijkmaker op bezoek bij Borussia Dortmund en cultheld Anthony Vanden Borre stond toen nog in de basis bij paars-wit, een eeuwigheid geleden dus. Na een teleurstellende campagne in het kampioenenbal dit jaar, met nul punten en nul goals, stond Anderlecht vanavond al voor ‘de match van de laatste kans’.

Vorig jaar werd er met Club Brugge gelachen. Benieuwd of Anderlecht 1 goal kan maken. #andbay #ucl

— Sammy (@samkhi) 22 november 2017

Trainer Hein Vanhaezebrouck zei in het perspraatje vooraf dat het goed zou zijn moest zijn ploeg al eens een doelpunt kunnen maken tegen een grootmacht als Bayern München. Daarvoor rekende hij voorin niet op de Nigeriaan Onyekuru, maar wel op Teodorczyk die dit seizoen vooral uitblinkt in onwaarschijnlijke missers. Achteraan wel heuglijk nieuws, want Spajic stond centraal opnieuw in de basis naast zijn maatje Kara. Zij mochten samen proberen wereldspits Lewandowski af te stoppen.

Teodorczyk verknoeit het alweer
En dat lukte in de eerste helft wonderwel goed. Anderlecht liet zich in tegenstelling tot de heenwedstrijd niet afslachten door Bayern München en zette hoog druk. In de defensie had een ijzersterke Kara de touwtjes in handen en zelfs Deschacht, die als linksback de ‘iets snellere’ Robben voor zich kreeg, hield goed stand.

Teo zijn zicht vandaag ... #andbay pic.twitter.com/orLap7SVSL

— Guy Dufour (@DufourGuy) 22 november 2017

Meer nog, na acht minuten had Anderlecht altijd op voorsprong moeten komen na een misverstand in de verdediging van de Duitse landskampioen. Teodorczyk kwam alleen voor doel te staan, maar hij schoot de bal onbegrijpelijk recht op doelman Ulreich. De Pool lijkt zich de laatste tijd soms zelf af te vragen wat hij nog op een voetbalveld staat te doen, want de spits zou in de eerste helft nog twee reuzenkansen verkwanselen.

Strafschop voor Gerkens niet gefloten
Het deerde Anderlecht evenwel niet om op zoek te blijven gaan naar de eerste Europese goal van het seizoen. Kums zette als vanouds de lijnen uit voor de defensie en wist daarbij vooral Appiah te vinden op de rechterflank. Na zeventien minuten mocht de Fransman zijn kans gaan, maar de Duitse goalie ranselde zijn kruisraket uit doel. Bayern kon daar maar weinig tegenover zetten. Enkel Lewandowski mocht na een halfuur is aanleggen van buiten de zestien, maar Sels kende weinig moeite met het schot.

Op slag van rust had Anderlecht altijd een strafschop moeten krijgen. Kums opende nog maar eens op Appiah die de bal in een tijd voor doel bracht, waarna Gerkens tegen de grasmat werd getrokken door Süle. Scheidsrechter Taylor gebaarde echter van krommenaas en zo doken beide ploegen met een scoreloze tussenstand de catacomben van het Constant Vanden Stockstadion in.

De ene Pool is de andere niet, of toch?
Het begin van de tweede helft maakte al snel duidelijk dat de ene Pool de andere niet is. Na vlot combinatiespel bij Bayern legde Tolisso de bal panklaar voor Lewandowski. In vergelijking met zijn landgenoot aan de overkant is deze Pool wel dodelijk efficiënt en dus kwamen de Duitsers tegen de gang van het spel in op voorsprong. Bayern nam nu het heft in handen en creëerde een paar kansjes, maar de score verdubbelen lukte niet.

@rscanderlecht @FCBayern

Als we Teodorczyyk met Lewandowski wisselde, had het al 3-0 geweest!

Helaas 0-1 voor Bayern...#UCL #ANDBAY ⚽️

— Ladbrokes Belgium (@LadbrokesBE) 22 november 2017

Anderlecht leek kopje onder te gaan, maar vond sneller dan verwacht zijn tweede adem. Na een blinde voorzet van Deschacht richting tweede paal stond daar plots Teodorczyk. We konden onze ogen bijna niet geloven maar de Pool kopte de bal perfect tot bij ploegmaat Hanni die het leer hard tegen de netten ramde: 1-1. Het publiek begon er weer in te geloven, zeker toen de snelle Onyekuru van de bank werd gehaald.

Tolisso slaat paars-witte droom aan diggelen
Anderlecht droomde van een stunt, maar Bayern knokte zich weer in de partij en dat resulteerde na welgeteld veertien minuten in een nieuwe treffer. Tolisso klom in een luchtduel hoger dan Kara en kopte vervolgens de bal wondermooi voorbij Sels. Maar nog gaven de paars-witte troepen van Hein Vanhaezebrouck zich niet gewonnen.

Drie minuten voor affluiten versierde Anderlecht een hoekschop. Harbaoui, die Teodorczyk was komen vervangen, trapte de bal voorbij Ulreich in doel, maar deed dat vanuit buitenspel en zo kwamen de Duitsers met de schrik vrij. In de extra tijd zette de thuisploeg nog alles op alles, maar een gelijkspel uit de brand slepen lukte niet meer. Anderlecht blijft zo troosteloos laatste in groep B met nul punten. Bayern ontvangt op de volgende speeldag PSG. Bij winst kan het een grote stap zetten richting groepswinst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni