Brussel heeft vanaf volgend jaar een ploeg in de hoogste basketbalklasse. Daarvoor zorgt BC Brussel dat zaterdag in eigen huis won tegen Okapi Aalst. De eindscore bedroeg 90-77.

De wedstrijd tegen Aalst betekende alles of niets voor Brussel dat met winst volgend jaar naar eerste klasse mocht verhuizen.

De wedstrijd werd uiteindelijk met een vlotte winst afgesloten waarmee Brussel opnieuw een ploeg in eerste klasse heeft.

Of de ploeg volgend jaar effectief in de hoogste klasse zal optreden is voorlopig nog bang afwachten. De werkingsmiddelen van de ploeg zijn op dit moment nog te laag om mee te kunnen draaien in eerste klasse.

Toch zal de club door het aantrekken van sponsors er alles aan doen om hun ticket te verzilveren. Secretaris-manager Olivier De Roy blijft evenwel positief en gaat er van uit dat hij de nodige fondsen tijdig zal vinden. De Roy zal een gesprek hebben met de coach en de spelers om te zien wie volgend seizoen blijft of vertrekt.

Hij laat ook al weten dat de stad voor een nieuwe zaal zal zorgen op het Heyzelplateau. Die zaal zou binnen drie jaar speelklaar moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni