Beker van België in Boudewijnstadion in gedrang

© tvbrussel
11/04/2006
De Beker van België wordt mogelijk niet in het Koning Boudewijnstadion gespeeld. De aftrap zou er normaal gezien op 13 mei plaatsvinden, maar Binnenlandse Zaken en Brussels schepen van Sport Bertin Mampaka (CDH) raken het niet eens over het aantal toeschouwers in tribune 1 van het stadion.

Schepen Mampaka en de stad Brussel willen tienduizend toeschouwers toelaten op tribune 1 tijdens de Beker van België. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken wil het maximum aantal toeschouwers echter tot drieduizend beperken en daar knelt het schoentje. "Als er maar 3.600 mensen in mogen, is dat een groot verlies," aldus Mampaka. "Ik begrijp dat de Voetbalbond geen 12 miljoen Belgische frank kan verliezen, maar we laten het aan de experten over om het eens te geraken."

Beide partijen blijven echter bij hun standpunt waardoor het er naar uitziet dat de finale van de Beker van België op 13 mei niet in het Koning Boudewijnstadion zal kunnen doorgaan. Ook de vriendschappelijke wedstrijd tussen de Rode Duivels en Turkije moet mogelijk op een andere locatie gespeeld worden.

Mampaka: "De stad hoopt dat hier gespeeld kan worden want het stadion is er om het te gebruiken. Wij vinden dat het stadion in orde is. Euro 2000 is hier gespeeld geweest, waarom kan de finale van de Beker van België hier dan niet gespeeld worden? Dat begrijpen wij niet en de clubs ook niet. Daarom voeren we al deze werken uit om in orde te zijn."

Aanpassingen aan de tribune kosten te veel geld en kunnen niet op tijd uitgevoerd worden. Donderdag wordt de hele kwestie besproken in het schepencollege van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni