Waar ze al jaren aan duurzame ontwikkeling doen, is bij fietsatelier Cyclo. Daar lappen ze oude fietsen op, en verkopen die dan weer door. Zaterdag kon je bij hen terecht op hun allereerste fietsbeurs.

Het is de eerste keer dat fietsatelier Cyclo een fietsbeurs organiseert. Over de reden waarom, hoeven ze daar niet lang na te denken: "Er is meer en meer vraag naar fietsen, vooral naar tweedehandsfietsen,"zegt Gerben Van Den Abbeele van Cyclozegt Gerben Van Den Abbeele van Cyclo zegt Gerben Van Den Abbeele. "We kunnen de vraag niet meer volgen en daarom vragen we aan de mensen om hier hun fiets te komen verkopen."

Fietsen gevraagd

En heel wat mensen gaven gevolg aan die oproep. Er stonden een veertigtal fietsen in de aanbieding. Niet veel, zou je zeggen, maar het is toch ongeveer één vijfde van het jaarlijks aanbod aan tweedehandsfietsen in Brussel. Wie van zijn oude fiets afwil, mocht die dus naar Cyclo brengen. Het fietsatelier verkocht die fietsen dan in hun plaats. "Om te vermijden dat er gestolen fietsen verkocht worden, stellen we een speciale procedure op," stelt Van Den Abbeele gerust.

Op de fietsbeurs komen toch heel wat gegadigden af, want fietsen wordt alsmaar populairder in Brussel. Ik heb lang in Leuven gewoond en dan in Bbrussel verhuisd en steeds de auto en openbaar gvervoer gebruikt. Maar ik een de fiets wel beginnen missen

Een nieuwe fiets kost natuurlijk heel wat geld. Een tweedehandsfiets die in goede staat is, is dan een alternatief.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni