© Union via Twitter | Na een schitterende reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag, verliest Union voor het eerst in de tweede periode.

Zaterdagavond verloor Union Saint-Gilloise de topper in 1B bij Beerschot-Wilrijk. De nederlaag laat een bittere smaak na.

De twee best voetballende ploegen van de Proximus League stonden zaterdagavond tegenover elkaar. Finalist Beerschot-Wilrijk nam de beste start. Fessou Placca opende al na tien minuten de score. De Brusselaars leken van slag. Iets over het half uur maakte Maes er 2-0 van.

In de tweede helft werd Union wakker. De strijdvaardige bezoekers kregen een pak kansen. Martens lukte de aansluitingstreffer. Maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Morren stond nog alleen voor doelman Romo. In plaats van de bal in de verre hoek te schuiven, besloot de sympathieke kapitein de bal breed te leggen. Weg kans. En vooral: weg punten.

Na een schitterende reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag, verliest Union voor het eerst in de tweede periode. In het algemeen klassement staat Union zesde op zes punten van de vierde (Play-Off 2-) plaats. In de periodestand heeft USG maar drie punten minder dan leider Lierse. Een finaleplaats kan dus nog altijd. Maar na de laatste wedstrijd van 2017 zaten alle Unionisten met un goût de trop peu.