Boek over Goethals legt genie bloot

Twee maanden na de dood van trainer Raymond Goethals verschijnt er een boek over hem. Het boek 'Raymond Goethals en de weg naar het succes' belicht uitvoerig over zijn visie op zijn trainerschap. De Tovenaar stierf begin december en dit boek is zijn laatste getuigenis.

In de Léo Petanqueclub aan de voet van het Atomium had auteur Dirk Vander Schueren gesprekken met Raymond Goethals. Het is een symbolische plaats, want Goethals kwam hier altijd kaarten. Het boek 'Raymond Goethals en de weg naar het succes' is de laatste getuigenis van de Tovenaar over zijn trainerschap.

Dirk Vander Schueren heeft het niet alleen over zijn verbluffende tactische inzicht in het spel, maar ook over het belang dat hij hechtte aan de groepssfeer en zijn grote psychologishe kwaliteiten. "Raymond wist zelf dat dat een deel van zijn succes geweest is. Hij kon in een groep een aparte ambiance creëren zodat iedereen met iedereen als vrienden optrok."

Raymond Goethals stierf op 6 december vorig jaar aan kanker. Zijn kaartvrienden in de Léo Petanqueclub zijn er ook bij als het boek wordt voorgesteld. Voor hen is de dood van Goethals nog elke dag een prangend gemis. Benoît Timmermans: "Wij zijn wezen geworden. Als wij kaarten, spreken we niet over Raymond. We weten niet wat we moeten zeggen over hem, het is nog te vroeg."

Tijdens de gesprekken voor het boek vorig jaar wist Goethals dat hij niet meer lang te leven had. Toch kwam zijn dood sneller dan verwacht. Het boek is ongewild de laatste neerslag van de filosofie van zijn trainerschap.

'Raymond Goethals en de weg naar het succes' is verkrijgbaar in de boekhandel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?