Bondsparket vraagt één speeldag effectieve schorsing voor Lawrence van Anderlecht

© Wikimedia Commons
| In de eerste helft van het competitieduel in de Oostkantons maaide Lawrence de oprukkende Agbadou onderuit met een tackle met beide voeten vooruit.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief en één met uitstel) en 1.500 euro boete (waarvan 1.000 euro effectief) gevorderd als minnelijke schikking tegen RSCA-verdediger Kemar Lawrence, die afgelopen speeldag tegen Eupen rechtstreeks werd uitgesloten.

In de eerste helft van het competitieduel in de Oostkantons maaide Lawrence de oprukkende Agbadou onderuit met een tackle met beide voeten vooruit. Scheidsrechter Boucaut toonde de Jamaicaanse vleugelverdediger aanvankelijk een gele kaart, maar op aangeven van de videoref veranderde hij naar de rode kaart. RSCA slikte nadien nog twee goals en verloor met 2-0 van Eupen.

"Het is niet duidelijk of Lawrence de bal wilde blocken of een tackle wilde inzetten. Ongeacht wat de speler voor ogen had, gaat het om een roekeloze fout met hoge intensiteit", beoordeelt bondsprocureur Ebe Verhaegen. "Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie waarbij de benen van Agbadou in een schaar worden genomen en deze ten val komt. De fysieke integriteit van de tegenstrever werd in gevaar gebracht."

De indicatieve tabel voorziet voor dit soort fouten een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden. De disciplinaire organen beschikken over een vork van twee tot vijf wedstrijden. Het Bondsparket houdt echter rekening met het niet-intentionele element van de fout en het blanco casier van Lawrence om een lichter strafvoorstel te doen. Als Anderlecht akkoord gaat met de minnelijke schikking kan coach Kompany geen beroep doen op de back tegen Waasland-Beveren (22 januari). Tegen Charleroi komende dinsdag is de Jamaicaan altijd speelgerechtigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?