Het Koning Boudewijnstadion in Brussel is veilig. Dat heeft de Brusselse rechter in kortgeding beslist. Burgemeester Freddy Thielemans (PS) eist nu een schadevergoeding en vraagt dat de ministers Patrick Dewael (VLD) en Guy Vanhengel (VLD) zich verontschuldigen.

Binnenlandse Zaken zei eerder dat tribune 1 van het stadion niet veilig is en dat er slechts 3.800 toeschouwers toegelaten mogen worden in plaats van 10.000. Daarom besliste de Voetbalbond om geen wedstrijden meer te laten doorgaan in het Koning Boudewijnstadion.

De stad Brussel stapte daarop naar de rechter. Brussel zegt dat het stadion deugde voor ondermeer het Europees Kampioenschap in 2000, en dat het dus nog altijd veilig is. De rechter geeft de stad Brussel nu gelijk.
Burgemeester Thielemans vraagt nu verontschuldigingen en een schadevergoeding.

"Wij verwachten van de minister van Binnenlandse Zaken dat hij zo hoffelijk zou zijn om zich te verontschuldigen. Misschien zijn collega van Brussel ook (minister Guy Vanhengel, red.). Anderzijds zullen wij een schadevergoeding eisen. Er werd over gesproken door de buitenlandse pers en dus is het imago van Brussel beschadigd en dat kan ik niet aanvaarden." Dat zegt Freddy Thielemans.

Minister Guy Vanhengel zei dat een renovatie van het huidige Koning Boudewijnstadion niet zou volstaan en is voorstander van een nagelnieuw modern stadion op dezelfde plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni