Boussoufa is Profvoetballer van het Jaar

© FM Brussel
18/05/2009
Anderlecht-spits Mbark Boussoufa is door zijn collega's uit de eerste klasse van de voetbalcompetitie uitgeroepen tot 'Profvoetballer van het Jaar'. Het is de tweede keer dat Boussoufa die titel opgespeld krijgt.

De Marokkaanse spelmaker van Anderlecht kreeg 399 punten achter zijn naam. Hij laat daarmee Bryan Ruiz van AA Gent achter zich. Ruiz haalde de tweede plaats met 275 punten, gevolgd door Dieumerci Mbokani van Standard.

De 24-jarige Boussoufa was met elf doelpunten dit seizoen vaak beslissend in de wedstrijden van Anderlecht. Het is trouwens niet de eerste keer dat Boussoufa in de prijzen valt. In 2006 werd hij al eens verkozen tot Profvoetballer van het Jaar en in dat jaar won hij ook de Gouden Schoen. Vorige week nam hij, eveneens voor de tweede keer, de Ebbenhouten Schoen in ontvangst.

De voetballers uit eerste klasse verkozen dit weekend ook de beste doelman, de beste trainer en de beste scheidsrechter. De 29-jarige Barry Boubacar Copa van Lokeren mag zich Doelman van het Jaar noemen. De Roemeen Laszlo Bölöni van Standard werd Trainer van het Jaar en Jérôme Efong Nzolo werd uitgeroepen tot Scheidsrechter van het Jaar.

Het mooiste doelpunt van het seizoen ten slotte staat volgens de eersteklassers op naam van Silvio Proto van Germinal Beerschot. Tijdens de wedstrijd tegen AA Gent scoorde Proto met een knappe kopbal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni