Brussel dreigt met rechtzaak over Boudewijnstadion

© FM Brussel
13/04/2006
De stad Brussel overweegt om de overheidsdienst Binnenlandse Zaken voor de rechter te dagen in de discussie rond het Koning Boudewijnstadion. Burgemeester Freddy Thielemans (PS) zegt dat het negatief advies van Binnenlandse Zaken ongegrond is.

"De brandweer en politie zijn akkoord met ons, zij zeggen dat de tribune zo gebruikt kan worden. Onafhankelijke experten zijn het ook eens met ons. Dus ik heb drie adviezen die positief zijn, en maar één negatief. Daarom vraag ik mij af of er niets anders achter schuilt." Dat zei burgemeester Thielemans.

Een recent rapport van Binnenlandse Zaken zegt dat er uit veiligheidsoverwegingen op de hoofdtribune maximaal 3.800 toeschouwers mogen. Daardoor zouden heel wat evenementen niet meer in het stadion kunnen plaatsvinden. Brussel is het daar niet mee eens en zegt dat er een capaciteit van 9.000 mensen is. De tribune is zes jaar geleden trouwens door de federale staat zelf gebouwd, volgens haar eigen wetten en regels.

Als het advies niet aanpast wordt, dan daagt Brussel Binnenlandse Zaken voor de rechter voor financiële en immateriële schade. De stad Brussel raamt haar mogelijk verlies voor 2006 tussen de 500.000 en de 800.000 euro.

Brussel is ook niet bereid om de evacuatiecapaciteit te verhogen zoals minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) voorstelt. Daarvoor zouden er twee trappen moeten bijgebouwd worden. Te duur en niet haalbaar, zegt Brussel.


Freddy Thielemans schat de kans hoog in dat de finale Moeskroen - Zulte Waregem op 13 mei plaatsvindt in het Boudewijnstadion. "Zes maanden geleden was het nog mogelijk, en plots is het niet meer mogelijk. Misschien zijn ze bij Binnenlandse Zaken kwaad op Moeskroen."

De Memorial Van Damme en het concert van Robby Williams komen niet in het gedrang, zegt Thielemans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni