Brussel investeert in nieuwe sportopleidingscentra

Het Brusselse gewest investeert in de bouw van jeugdopleidingscentra voor sportclubs. In de begroting van 2006 werd daarvoor 3,25 miljoen euro ingeschreven. Het eerste concrete project is het jeugdopleidingscentrum in Neerpede. Maar ook andere sportclubs die een opleidingscentrum willen bouwen, kunnen daarvoor een dossier indienen bij het gewest.

Voor het jeugdopleidingscentrum Neerpede in Anderlecht maakt het gewest een afzonderlijk bedrag vrij. De komende vier jaar gaat het jaarlijks om 1,25 miljoen euro. Het hele project kost ongeveer 15 miljoen euro. Het grootste deel van dat bedrag wordt gefinancierd door voetbalclub Anderlecht zelf, de gemeente zorgt voor de gronden.

De gewestelijke subsidie werd al vrijgemaakt tijdens de vorige legislatuur maar zal nu pas worden besteed. Dat zegt minister van Financiƫn Guy Vanhengel (VLD). "Tot nu was er een pingpongspel tussen de partners tijdens het klaarmaken van het administratief dossier. Ik denk dat we nu op het punt zijn gekomen dat we dat dossier kunnen afronden. Daarom wordt in de begroting van 2006 een bijzondere kredietlijn ingeschreven om deze subsidie mogelijk te maken. En dus zou men volgend jaar het dossier van het terrein kunnen opstarten.

Volgens Vanhengel kan het nieuwe centrum in Neerpede er over 5 jaar zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?