Brusselaar ontwerpt embleem Olympische Spelen 2008

© FM Brussel
02/06/2006
Het nieuwe embleem voor de Olympische Spelen in 2008 in Peking is van de hand van de Brusselse kunstenaar Olivier Strebelle. Het kunstwerk kreeg de naam 'Athletes Alley' of 'Laan der Atleten' mee.

Strebelle is een geboren en getogen Brusselaar. Eind jaren '40 maakte hij al naam toen hij samen met onder meer Alechinsky het centrum van de Cobra-beweging in Brussel oprichtte. De kunstenaar is vooral thuis in grote monumentale werken. Heel wat van die werken worden permanent tentoongesteld in grote Europes steden, in de Verenigde Staten en in Azië.

Ook voor de Olympische Spelen in Peking koos Strebelle voor een monumentaal werk van 260 meter lang en 30 meter hoog. Het werk bestaat uit vijf atleten die de vijf olympische ringen vasthouden. Het kunstwerk zal op 8 augustus 2008 om acht minuten over acht worden ingehuldigd. Dat zal gebeuren op acht kilometer van het keizerlijk paleis in Peking.

Strebelle stelde zijn kunstwerk vandaag voor bij het Olympisch Comité op de Boechoutlaan in Laken. Het kunstwerk is een geschenk van België aan China, maar wie het kunstwerk zal betalen is nog niet duidelijk. Maar zowel Strebelle als het BOIC en de organisatoren van de spelen van 2008 gaan ervan uit dat de financiering geen probleem mag vormen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni