Brussels-supporters als één man achter Vermeersch

© FM Brussel
30/10/2006
De Gentse politie heeft een pv opgesteld tegen Johan Vermeersch, voorzitter van voetbalclub FC-Brussels. Tijdens de wedstrijd tegen AA Gent afgelopen zaterdag liep Vermeersch het veld op uit onvrede met een beslissing van de scheidsrechter. Die moest de wedstrijd stilleggen omdat de Brussels-voorzitter weigerde het veld en de tribune te verlaten.

Na twee scheidsrechterlijke beslissingen die Vermeersch niet zinden kon de flamboyante voorzitter het niet langer meer aanzien en liep het veld op om duidelijk zijn onvrede met de beslissing van de scheidsrechter te tonen.De supporters van Brussels begrijpen hem.

"Ik denk dat andere voorzitters misschien hetzelfde zouden gedaan hebben", zegt Jef Laseur van de fanfare van FC Brussels.
Ook Mekoni, de uitbater van het supporterscafé van FC Brussels, heeft begrip voor het gedrag van de voorzitter:

"Ik ga akkoord met Vermeersch. Wat hij deed mag natuurlijk niet, maar hij is de voorzitter van de club en veel mensen zijn tegen hem. Hij neemt niet alles zomaar aan."

Volgens de supporters floot de scheidsrechter tegen FC Brussels, en is dat niet de eerste keer. Vermeersch wou gewoon een statement maken, maar dat zou hem wel eens zuur kunnen opbreken: de voorzitter heeft de voetbalwet overtreden en riskeert drie maanden tot vijf jaar stadionverbod en 250 tot 5000 euro boete. Nadat de politie van Gent een PV heeft doorgestuurd, heeft de voetbalcel binnenlandse zaken zes maanden om een uitspraak te doen.

"Ik vind niet dat het een zware straf moet zijn," zegt Jef Laseur. "Hij heeft uiteindelijk gewoon de match een vijftal minuten stilgelegd."

Wat hem ook boven het hoofd hangt, de supporters blijven hun voorzitter trouw, aldus Laseur:
"Alle supporters zullen hem steunen, daar ben ik zeker van. Ook wij van de fanfare."

Ze willen zelfs helpen om zijn boete te betalen, volgens David De Keersmaecker, één van de leden van de suppertersclub en webmaster van FC Brussels.

"Het is nog niet duidelijk wat we gaan organiseren want we weten nog niet of er een boete zal komen en hoeveel die boete dan zal bedragen. Maar een spaghetti-avond is bijvoorbeeld één van de opties."

De supporters gaan ervan uit dat Vermeersch een eventuele boete ook zelf zou kunnen betalen, maar willen met deze symbolische actie hun steun aan de voorzitter tonen.
Vorige week nog besliste de Brussels-voorzitter eigenhandig één van zijn spelers te schorsen omdat deze door zijn gedrag op het veld het image van de club zou beschadigen.
Vermeersch zit momenteel in het buitenland en was onbereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni