Brusselse zeilboot schittert in 'Ronde van Frankrijk'

© A.S.O.
| Zo ziet de zeilboot eruit.

Brusselse wielrenners vielen er niet te spotten afgelopen weekend, tijdens de Grand Départ van de Tour in de hoofdstad. Maar aan de Ronde van Frankrijk in het zeilen neemt wel een Brusselse zeilboot deel. De drie zeilers stuurden de trimaran Caraïbos-Be.Brussels in de openingsmanche in Duinkerke meteen naar de overwinning.

Le Tour Voile is al aan zijn 42e editie toe en geldt als een absolute klassieker in het zeilen. Aan de start staat ook één Belgische boot, gesponsord door de cocktailsapjes van Caraïbos en het Brussels Gewest.

Het zeilschip van het type trimaran, "Caraïbos-Be.Brussels" gedoopt, wordt bestuurd door drie Franse schippers onder leiding van onze landgenoot Max Slap. Op de boot wordt onder meer de afbeelding van Manneken Pis afgebeeld.

Eerste Belgische zege in 7 jaar

In zijn eerste internationale wedstrijd schitterde de raceboot meteen. Het Brussels vaartuig kwam in de eerste van vijftien manches verrassend als eerste binnen. Voor het eerst sinds 2012 kon een Belgische boot nog eens winnen in de Tour Voile.

In de twee races die volgden, eindigde Caraïbos-Be.Brussels op de twaalfde en veertiende plaats. Voorlopig is de Brusselse zeilboot negende in de stand, maar Slap en co. slaagden er wel in de eerste prijs van de strijdlust te veroveren. Die werd na drie dagen in Duinkerke een eerste keer uitgereikt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?