Buurtsport en De Markten organiseren dansmarathon

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
05/04/2009
Reggaeton, Indische dans of Boliviaanse jump. Op vrijdag 24 april kunt u tijdens de dansmarathon in De Markten maar liefst achttien dansstijlen uitproberen.

Wekelijks zijn er in De Markten dans­ateliers waar voornamelijk meisjes en vrouwen op afkomen. Met die basis wilden de organisatoren een evenement organiseren, wat is uitgegroeid tot een heuse marathon. Een hele reeks dansen en dansstijlen wordt in achttien blokken aangeboden, maar liefst van kwart over zeven 's ochtends tot halftien 's a­vonds. Daarmee hopen de organisatoren
alle mogelijke doelgroepen te bereiken: de eigen cursisten, de scholen uit de buurt en mensen die voor, tijdens of na hun werk willen komen dansen.

Het is dit jaar de tweede editie van de dansmarathon. De organisatie wil er een jaarlijkse afspraak van maken. De vorige editie was alvast een groot succes. Per blok (elke dans wordt één uur gegeven) kunnen vijftig mensen deelnemen. Vorig jaar zaten sommige blokken vol.
Iedereen mag aan de dansmarathon deelnemen, al zijn sommige blokken gereserveerd voor vrouwen. Heel wat vrouwen die aan de dansateliers in De Markten deelnemen, vinden dat sporten en/of dansen in een gemengd publiek niet hun ding is. De organisatie wil hun een kans geven om zich op een dansante manier te ontwikkelen en reserveert daarom enkele blokken.

;; Inschrijven kan nog tot en met 14 april op 02-412.03.50 of cecile@buurtsportbrussel.be.
De prijs per blok is vijf euro voor individuen en twee euro voor
partnerorganisaties. Deelnemers hoeven alleen hun danspak en gevoel voor
ritme mee te nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni