Cursus om aantal scheidsrechters op te krikken

© tvbrussel
24/01/2005
Scheidsrechters vormen dikwijls het onderwerp van discussies. Toch zijn ze meer dan nodig om een voetbalmatch te laten doorgaan. Maar er zijn te weinig scheidsrechters. Daarom wordt een cursus georganiseerd voor jonge kandidaat-scheidsrechters.

Gedurende twee volledige zaterdagen kunnen meisjes en jongens alles leren wat een scheidsrechter moet kunnen. Het eerste deel is op zaterdag 29 januari, de tweede op 5 februari. De cursus vindt plaats in de gebouwen van de Belgische Voetbalbond. Voor die cursus moet men de spelregels kennen, men moet minstens vijftien jaar zijn en een normale conditie hebben.

Het is niet zo dat men moet stoppen met voetballen als men scheidsrechter wil worden. Soms wordt de speler-scheidsrechter wel geconfronteerd met een keuze die hij of zij moet maken. Sommigen hebben meer aanleg voor speler, anderen hebben meer aanleg voor scheidsrechter.

De laatste jaren neemt het onbegrip van spelers, trainers en supporters alleen maar toe. "Wij verliezen een groot aantal scheidsrechters door het verbale en fysieke geweld op de voetbalterreinen." Dat zegt Roger Geeroms, de voorzitter van de Brabantse Scheidsrechterscommissie. "Ik zou aan iedereen die begaan is met voetbal willen vragen om meer begrip en respect te tonen voor scheidsrechters."

Informatie over de cursus scheidsrechter vindt u op de website van de Belgische Voetbalbond of van het Provinciale Secretariaat van Brabant. Het Secretariaat kan u ook bellen op 02-477.12.19.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni