| De Brusselaar is bezig aan een uitstekend kampioenschap.

D'Ambrosio houdt titelkansen in Formule E gaaf

TDN
© BRUZZ
23/03/2019

Jérôme D’Ambrosio bleef zaterdag in de ePrix van het Chinese vakantieoord Sanya uit de problemen en kwam als zevende over de finishlijn. De Brusselse autopiloot blijft na zes manches in de running om de wereldtitel Formule E te veroveren.

De zege in het zuiden van China ging naar de Franse regerende kampioen Jean-Eric Vergne. De Brit Oliver Rowland startte vanop de pole, maar werd diep in de race nog bijgehaald door Vergne. Ook Antonio Felix Da Costa mocht mee op het podium. De Portugees is de nieuwe kampioenschapsleider.

Op de tweede plaats in de Formule E staat D'Ambrosio, die drie punten minder telt dan de leider. De Brusselaar, bezig aan zijn vijfde seizoen in elektrische bolides, won de openingsmanche en staat er sindsdien uitstekend voor in de stand.

Alles op een zakdoek

Het Formule E-kampioenschap telt dit seizoen na zes manches evenveel winnaars. De verschillen in het klassement zijn dan ook miniem. Na D'Ambrosio (59) volgen Vergne (54), Sam Bird (54), Edoardo Mortara (53) en Lucas Di Grassi (52) op korte afstand. West-Vlaming Stoffel Vandoorne, die in China opnieuw crashte, komt niet verder dan de achttiende plaats.

Na omzwervingen in Zuid-Amerika, Azië en zelfs Afrika strijkt de Formule E nu neer in het oude continent. De volgende vijf races worden op Europese bodem verreden, te beginnen met de ePrix van Rome. De twee slotmanches zijn in New York, er zijn dus nog zeven wedstrijden te gaan.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Sporting Flagey, Jérôme D'Ambrosio, Formule E

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni