© Maxine Libaers | De sfeer in Café 100 Palavras zit er vrijdagmiddag al goed in

De Brazilianen in Brussel: helemaal zegezeker zijn ze niet

Maxine Libaers
© BRUZZ
06/07/2018

Vrijdagavond spelen de Rode Duivels in de kwartfinale van het WK tegen de Goddelijke Kanaries uit Latijns-Amerika. BRUZZ trok de stad in om te kijken hoe de Brazilianen in Brussel naar de match toeleven. "Brazilië heeft al vijf keer gewonnen. Dat is genoeg, hé!"

In Café 100 Palavras (foto) op de Zuidlaan zijn ze er duidelijk klaar voor. Een groep Braziliaanse mannen lijkt al aan het vieren te zijn. "Brazilië gaat winnen natuurlijk!", klinkt het unaniem. Of Brazilië ook het WK gaat winnen, daar zijn ze nog niet zeker van. Uruguay is duidelijk ook een favoriet. De mannen zijn vooral opgetogen dat verdediger Marcelo terug op het veld zal staan.

Paolo Brazilië
© Maxine Libaers | Paolo toont de liefde voor zijn vaderland.

Paolo woont al 7 jaar in Brussel en heeft in België zijn tweede thuis gevonden. Hij is ervan overtuigd dat België gaat winnen. "Het zijn twee sterke ploegen, maar de Belgen zijn toch nog net iets beter. Mijn favoriet is Eden Hazard," zegt Paolo. Om niet te moeten kiezen tussen de twee landen, draagt Paolo onder zijn Braziliaanse truitje een Belgisch exemplaar. Hij kijkt de match vanavond in Melody's Bar in Sint-Gillis, waar hij werkt.

Mary Angela Brazilië
© Maxine Libaers | Mary Angela in haar stand op Brussel Bad.

Ook Mary Angela, een Braziliaanse die een standje uitbaat op Brussel-Bad, denkt dat België gaat winnen. "Brazilië heeft het WK al 5 keer gewonnen, dat is genoeg," lacht ze. Veel meer wil ze niet kwijt over het WK, want hoewel ze hoopt op winst voor België en een voetbaltruitje van Brazilië draagt, is ze niet zo'n grote voetbalfan. "Een favoriete speler? Dat weet ik niet, ik kijk eigenlijk niet naar de wedstrijden."

Regina Brazilië
© Maxine Libaers | Regina weet zeker dat Brazilië naar de halve finale gaat.

Regina, in een café in Sint-Gillis, is er net als de meeste Brazilianen toch van overtuigd dat Brazilië vanavond met de overwinning aan de haal gaat. "Ik voel het gewoon. Brazilië gaat wereldkampioen worden," zegt de Braziliaanse die al 7 jaar in Brussel vertoeft. Hoewel ze een truitje draagt van Neymar, is middenvelder Philippe Coutinho haar favoriete speler. (Lees verder onder de afbeelding).

Brazilianen
© Maxine Libaers | Thierry en zijn kleine broer Gauthier.

Ook de jongste supporters doen mee, zelfs al hebben ze een Belgische mama. Thierry en zijn broer Gauthier - met Braziliaanse vader - zijn er klaar voor. En wie gaat er winnen? "Brazilië! Want Neymar is de beste!", klinkt het bij Thierry. Na kort broederlijk overleg, zijn de jongens het eens dat België "ook wel een goede ploeg" is. Kevin De Bruyne is hun favoriet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni