De Camargo ruilt FC Brussels voor Standard

© tvbrussel
31/01/2006
De kogel is door de kerk, topschutter Igor De Camargo gaat naar Standard Luik. Lange tijd was Club Brugge favoriet, maar De Camargo verhuist nu toch liever naar Standard. Hij tekende een contract tot juni 2010. Zijn huidige ploeg FC Brussels heeft ondertussen wel al een nieuwe speler aangetrokken, de Ivoriaanse spits Moussa Sanogo.

Vijf jaar geleden kwam de Braziliaan Igor De Camargo naar België. De 1 meter 87 grote klasse-voetballer, toen nauwelijks 17 jaar jong, kwam bij Racing Genk terecht. Voor het seizoen 2003-2004 leende Genk De Camargo uit aan de toenmalige satellietclub Heusden-Zolder. Een seizoen later keerde Igor terug naar Genk maar hij werd niet goed genoeg bevonden.

De Camargo verhuisde dan maar naar FC Brussels waar hij dit seizoen al 10 doelpunten scoorde. Dat De Camargo de Brusselse club zal verlaten, lijkt meer dan zeker. Lange tijd stond Club Brugge bovenaan de verlanglijst en er waren zelfs al verregaande gesprekken voor een contract van 3,5 seizoen met een transferbedrag van 1,2 miljoen euro.

Maandagavond was De Camargo nog in Brugge voor medische test en zou het contract normaal gezien getekend worden. In plaats van te tekenen in Brugge, is De Camargo echter naar Standard in Luik getrokken.

Nieuwe spits voor FC Brussels
Bij zijn huidige club FC Brussels hebben ze alvast een nieuwe spits aangetrokken, de Ivoriaan Moussa Sanogo. Sanogo is 22 jaar en komt over van SK Beveren. Bij FC Brussels tekende hij een contract voor 3,5 jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni