De uitslagen van de voetbalclubs in Brussel

© FM Brussel
24/01/2005
De Brusselse voetbalclubs stonden afgelopen weekend opnieuw op de grasmat. We geven een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de stand van de Brusselse clubs in de verschillende divisies.

:: Eerste klasse
In de eerste klasse van het voetbal speelde Sporting Anderlecht het voorbije weekend 2-2 gelijk tegen Sint-Truiden. FC Brussels verloor met 1-2 thuis van Lokeren.

In de stand staat Sporting Anderlecht, met nog twee wedstrijden te spelen, op de tweede plaats met 38 punten. De ploeg volgt met twaalf punten op leider Club Brugge. FC Brussels staat op de zestiende plaats met veertien punten, twee punten meer dan Bergen en vijf punten meer dan rode lantaarn Oostende.

:: Tweede klasse
Union-Saint-Gilloise verloor dit weekend van Virton met 0-3 en staat daardoor op de veertiende plaats met 23 punten.

:: Derde klasse
In derde klasse won White Star Woluwe met 3-2 van Seraing. White Star Woluwe staat in de stand op een achtste plaats met 28 punten.

:: Vierde klasse B
In vierde klasse B verloor Jette van Hoogstraten met 2-1. Rode Verrewinkel kon bij Hoboken winnen met 5-0 forfaitcijfers. Ook Dilbeek ging afgelopen weekend voor winst. De ploeg won met 2-1 van Rupel Boom.

In de stand staat Dilbeek op een zevende plaats met 28 punten. Rode Verrewinkel is veertiende met 22 punten. Op de laatste plaats staat Jette met acht punten.

:: Vierde klasse C
Overijse verloor thuis van Olen met 0-2. Vilvoorde-Meerhout eindigde op 1-1 gelijkspel. Grimbergen tenslotte ging dit weekend winnen met 0-3 bij Heist.

In de stand staat Grimbergen op een negende plaats met 24 punten. Overijse staat twaalfde met 21 punten. Twee plaatsen lager staat Vilvoorde met zestien punten.

:: Eerste provinciale
In eerste provinciale blijft Leopold Ukkel-Vorst onbedreigd aan de leiding staan. De club won dit weekend uit bij Braine met 1-3.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni