FC Brussels heeft licentie 1e klasse op zak

© FM Brussel
20/05/2005
Donderdagavond heeft de licentiecommissie van de voetbalbond in beroep beslist om voetbalclub FC Brussels toch een licentie toe te kennen waardoor de club in eerste klasse kan blijven spelen.

Begin deze maand weigerde de commissie de licentie aan de Brusselse ploeg toe te kennen omdat FC Brussels niet aan de voorwaarden zou voldoen. Volgens de commissie kon de club niet aantonen dat alle spelerslonen, ook die uit het verleden, volledig uitbetaald werden.

FC Brussels ging in beroep tegen de beslissing en kon donderdagavond haar dossier toelichten en toevoegingen doen. "Het ging om een administratieve toevoeging en niet over de fond van de zaak," aldus FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch.

Met deze licentie op zak en na de wedstrijd van vorig weekend is FC Brussels nu helemaal zeker van het behoud van zijn plaats in eerste klasse.

Voorzitter Johan Vermeersch heeft een 3-jarenplan klaar voor de club. Daarmee wil hij de club elk jaar drie of vier plaatsen doen opschuiven in het klassement.

Elektriciteit
De gemeente Molenbeek kent intussen een subsidie van 20.000 euro toe aan de Brussels om de gas- en electriciteitsrekening te betalen. Sibelga had enkele weken geleden de energietoevoer nog afgesloten. De gemeente zal in de loop van dit jaar ook de elektriciteitscentrales van het stadium renoveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni