FC Brussels: licentieproblemen voor 7 spelers

© FM Brussel
05/08/2005
Voetbalclub FC Brussels kampt net voor het begin van de competitie met licentieproblemen voor zeven spelers die nog geen toelating hebben om zaterdag te spelen tegen Beveren.

De spelers Clément, Zaaboub, Martens, Andersen, Culek, Dubas en Petö van FC Brussels hebben op dit moment nog geen toelating om zaterdag aan te treden in de wedstrijd tegen Beveren. De spelers zijn niet in het bezit van een geldige arbeidskaart.

Sinds het voorval bij Germinal Beerschot (Beerschot stelde tijdens de openingswedstrijd tegen AA Gent de speler Cruz zonder geldige licentie op, red.) moeten clubs voor hun spelers niet alleen een arbeidsvergunning maar ook een arbeidskaart voorleggen.

De dossiers die FC Brussels bij de Belgische voetbalbond indiende hierrond waren stuk voor stuk onvolledig. Mogelijk komen de dossiers van Culek, Dudas en Petö nog tijdig in orde maar voor de overige vier is er minder hoop.

Het in orde brengen van de arbeidskaarten voor de spelers is normaal de taak van de clubsecretaris maar die heeft FC Brussels niet meer nadat Frans Hauwaerts opstapte. Voorzitter Johan Vermeersch was vandaag niet bereikbaar voor commentaar, maar liet donderdag weten dat alle spelers volgens hem gewoon zullen kunnen spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni