FC Brussels moet Aracic toch betalen

Tweedeklasser FC Brussels moet oud-speler Ante Aracic dan toch 58.000 euro aan achterstallig loon betalen. Dat besliste de Brusselse arbeidsrechtbank in beroep. De 27-jarige Kroaat dwong voor de rechter zijn achterstallig loon af. Hij eiste 114.000 euro.

Aracic tekende eind augustus 2007 een contract bij FC Brussels, toen nog in eerste klasse. Het contract ging in vanaf 1 september 2007.

Amper een week nadat Aracic zijn contract tekende, raakte hij geblesseerd. Volgens de club had Aracic de blessure al toen hij het contract tekende en dus weigerde Brussels om het loon uit te betalen.

De advocaat van FC Brussels kwam met een medisch attest op de proppen dat dateerde van 1 september 2007. Uit dat attest zou blijken dat Aracic toen al werkonbekwaam was. Volgens de advocaat van de speler gaat het om een vervalsing.

FC Brussels werd eerder door een rechtbank verplicht om het achterstallig loon en schadevergoedingen te betalen, maar de club ging in beroep.

Op 18 februari had Aracic voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel ook nog een vraag tot vereffening ingediend van de vzw die FC Brussels beheert. De pleidooien in die zaak vinden op 2 april plaats. Naast het achterstallig salaris eiste de Kroaat ook 181.000 euro schadevergoeding en 1 miljoen euro voor het feit dat hij niet kon spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?