De voetbalcompetitie nadert met rasse schreden en dus is het voor de ploegen hoog tijd om de spelers officieel voor te stellen. Zowel FC Brussels als RSC Anderlecht presenteerden vandaag hun nieuwe aanwinsten. De ploeg van FC Brussels is echter nog niet volledig.

De spelers van FC Brussels verschenen voor de fotoshoot in hun nieuwe outfit. En wie snel kon tellen merkt 19 spelers op en drie doelmannen. De nieuwe aanwinst Espartero is er niet en op de andere beloofde aanwinsten is het nog steeds wachten.

"Eigenlijk zouden we het liefst hebben dat de kern aangevuld is," zegt Dimitri M'Buyu, sportief manager van FC Brussels. "Maar in ons geval is dat nog niet. We hopen toch nog twee of drie versterkingen binnen te halen. Maar tot nu toe is dat nog niet gelukt."

Nu zaterdag speelt FC Brussels in een Edmond Machtensstadion een galawedstrijd tegen het Marokaanse FAR Rabat. Op die wedstrijd wilde voorzitter Johan Vermeersch een voltallige kern van de ploeg voorstellen.

Johan Vermeersch noemde de Roemeen Alin Stoica en de Fransman Mario Espartero als mogelijke nieuwe spelers. Maar de onderhandelingen met Stoica zijn op een mislukking aan het uitdraaien. Vermeersch veronderstelt dat het voorstel Stoica niet interesseert omdat ze niets meer van hem horen. Ook de deal met Mario Espartero is nog niet rond. Er zijn nog administratieve problemen met zijn oude ploeg Metz.

"Dat is toch één van de topploegen van Marokko. Dat is eigenlijk ideaal om de Marokkaanse gemeenschap tegemoet te komen." Dat zei Dimitri M'Buyu.

RSC Anderlecht
En ook bij Anderlecht werden donderdag de spelers op foto vastgelegd. Enkel Zetterberg en Kompany ontbraken.

Wie de spelers ook eens van dichtbij wil zien moet vrijdag afzakken naar het Constant Vandenstockstadion voor de jaarlijkse fandag. U bent welkom vanaf 10 uur 's ochtends.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni