FC Brussels zeker van plaats in eerste klasse

© tvbrussel
16/05/2005
Bij de twee Brusselse voetbalploegen in eerste klasse hangt na de voorlaatste speeldag een totaal verschillende stemming. Bij Anderlecht heerst ontgoocheling na het gelijkspel tegen Club Brugge waardoor paarswit naast de landstitel grijpt. Bij concurrent FC Brussels alleen maar lachende gezichten nadat de ploeg zijn plaats in eerste klasse heeft kunnen verzekeren.

Op de voorlaatste speeldag zijn de kaarten in de eerste klasse van de voetbalcompetitie zo goed als geschud. Anderlecht speelde zondagnamiddag 2-2 gelijk op het veld van Club Brugge. Dat is niet voldoende om Club Brugge van zijn kampioenstitel af te houden. Anderlecht plaatst zich wel al zeker voor de voorrondes van de Champions League competitie.

FC Brussels in eerste klasse
Bij FC Brussels is de vreugde dan weer groot. FC Brussels won thuis met 2-1 van Cercle Brugge en is nu zeker van het behoud in de eerste klasse. Meer nog, FC Brussels klimt in de rangschikking naar plaats 13.

Voorzitter Johan Vermeersch, in de studio bij TV-Brussel Sport, is tevreden met het behoud van de ploeg in eerste klasse. "Er is opluchting na enkele moeilijke weken van spanning. We waren niet zeker van het behoud. We moesten tien van de 33 wedstrijden winnen en dat hebben we ook gedaan. Maar de manier waarop is zeer moeizaam verlopen," aldus voorzitter Johan Vermeersch.

Ook de spelers wisten met hun geluk geen blijf na de overwinning tegen Cercle Brugge. Sportief is het behoud een feit maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost. "We hebben geknokt voor elke bal en voor elke vierkante meter. En vandaag hebben we laten zien dat we het verdienen om in eerste klasse te blijven," zegt Alan Haydock, kapitein van FC Brussels.

Precies 3 weken geleden zag het er allemaal veel somberder uit. FC Brussels verloor toen op Oostende met 1-0. Op dat moment greep voorzitter Vermeersch in. "Ik was ontgoocheld en kwaad (...) wat we aan de kust geboden hebben was niet goed. De maat was vol en dan ben ik niet in te tomen," aldus Vermeersch.

Licentie eerste klasse nog geen feit
Sportief is FC Brussels dan wel gered, precies twee weken geleden gooide de licentie-commissie roet in het eten. "FC Brussels is niet in orde met zijn betalingen" aldus de voetbalbond "dus geen licentie". Toch hoopt FC Brussels dat die absoluut noodzakelijke licentie er komt. Niet in het minst de spelers, en zij vertrouwen op het bestuur van de club.

Donderdagavond in de zitting van het beroepscomité van de licenties zal FC Brussels een toelichting geven bij de eerder ingediende documenten en attesten. "Ik hoop dat het gezond verstand mag zegevieren en dat wij verdienen waar wij recht op hebben," zegt Vermeersch. "Ik ben optimistisch en positief ingesteld omdat ik niet zou weten op basis waarvan men ons de licentie zou kunnen weigeren. De club is financieel gezond. Wij hebben geen kredietlijn lopen bij een bank en ik denk niet dat er veel ploegen zijn waar het beleid zo uitgestippeld is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni