Fietsen: Eerste Lakense Pijl

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
20/05/2005
De fietshappening 'Binnenband' zit er nog maar net op of daar is alweer een nieuw initiatief. Zondag 22 mei organiseert WTC Rialto de 'Lakense Pijl'. 's Ochtends gaan de wielertoeristen aan de slag, na de middag is er voor het eerst ook een gezinsfietstocht.

Wielertoeristenclub Rialto ontstond 28 jaar geleden. En al evenveel jaar is Freddy Lanckbeen er voorzitter. De club verhuisde intussen van haar lokaal Rialto naar gemeenschapscentrum Nekkersdal. Lanckbeen: "We zijn een kleine club en de meeste leden zijn intussen al op leeftijd. Mensen tussen vijftig en zestig jaar, een paar zeventigers ook. We zijn duidelijk aan verjonging toe. Fietsen is nog best populair, hoor. Alleen: de jeugd loopt er blijkbaar niet meer zo warm voor om er zondags al om pakweg acht uur op uit te trekken."

"De Lakense Pijl heeft Nekkersdal als uitvalsbasis, maar buiten de stad loopt het parcours over rustige, landelijke wegen. Over Strombeek en Meise gaat het onder meer naar Sint-Brixius-Rode, Wolvertem, Oppem en Steenhuffel, om dan via Merch­tem, Brussegem en Wemmel terug te keren. Heel de omloop is uitgepijld (witte pijl, rode R, FM)."

Iedereen rijdt uiteraard op eigen tempo en moet ook de wegcode volgen. Voor de wielertoeristen is er zondag een tocht van 25 en een van 45 kilometer, met vrije start tussen 8 en 10 uur.

De inschrijvingen vinden plaats in het café van GC Nekkersdal (Bockstaellaan 107) en in de kostprijs (2,5 euro) zijn een verzekering en een broodje begrepen. Voor zondagmiddag werd een familiefietstocht van 25 kilometer uitgestippeld. Vertrek tussen 14 en 15 uur, eveneens aan café Nekkersdal.

:: Voor meer info: WTC Rialto, 02-241.24.71

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni