Franky Vercauteren steunt voetbal in Kuregem

© FM Brussel
25/05/2005
In de Anderlechtse Kuregemwijk is vanmiddag het Franky Vercauterenstadion ingehuldigd. De trainer van paars-wit verleent daarmee zijn volle steun aan het FEFA-project. Daarmee wil men de integratie bevorderen van jongeren in het achtergestelde Kuregem.

Door het FEFA-project hebben een tachtigtal jongeren uit Anderlecht deelgenomen aan de competie in het jeugdvoetbal. Ze speelden in totaal honderd wedstrijden.

En het blijft niet bij begeleiding op sportief gebied. De jongeren krijgen ook begeleiding op sociaal vlak en op studiegebied.

Het FEFA project staat voor Foot-Etudes-Familles-d'Anderlecht of voetbal-studie-gezin-Anderlecht. Ze willen hiermee jongeren een kans geven om zich via sport te ontplooien en om sociaal actief te zijn.

Franky Vercauteren verleent nu zijn steun aan dit project. Vercauteren is zelf ook opgegroeid in Kuregem en leerde er voetballen op straat.

Het stadion heeft 600.000 euro gekost. Dat werd betaald door de gemeente Anderlecht, de Cocof en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni