Haalbaarheidsstudie voor renovatie Heizelstadion

© FM Brussel
10/10/2005
De Brusselse schepen van Sport Bertin Mampaka (CDH) zegt dat de stad Brussel een haalbaarheidsstudie zal laten uitvoeren voor de renovatie en modernisering van het Heizelstadion.

Bertin Mampaka: "De stad groeit, de bevolking groeit, daarom moeten de infrastructuren ook groeien. Ik ga aan het schepencollege vragen om een haalbaarheidsstudie te doen die met alle factoren rekening houdt."

Onder andere de Belgische voetbalbond is al enige tijd ontevreden over het stadion aan de Heizel omdat het verouderd is. Nu ook voetbalclub Anderlecht uitkijkt naar een nieuw stadion, vindt schepen voor Sport Mampaka het hoog tijd om het Koning Boudewijnstadion te renoveren. Op die manier wil Mampaka Sporting Anderlecht naar het stadion lokken. Daarnaast is er ook sprake van een nieuw omnisportcomplex waar basketbalclub Atomia Brussels terecht zou kunnen.

Een studie moet de mogelijkheden en de haalbaarheid van een dergelijke renovatie en modernisering in kaart brengen. Omdat de stad Brussel de hoge renovatiekosten niet alleen kan dragen, lanceert Mampaka eveneens een oproep naar alle mogelijke privé en publieke partners.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni